Kdo jsme

O našem hospodářství

Sklepní hospodářství se nachází v kolonii Suchořádská zmola, která spojuje staletou historii kobylského vinařství s jeho renesancí koncem 80. let. Tři desítky sklepů lemující svažitý plácek zde vytváří harmonický areál a představuje centrum vinařského dění v obci. Hospodaříme na dvou hektarech vlastních vinic v katastru obce Kobylí, na kterých se snažíme produkovat ty nejkvalitnější hrozny. Část hroznů nakupujeme od pečlivě vybraných pěstitelů.

 

Plně si uvědomujeme, že kvalita vína začíná už ve vinohradě. Proto naše péče o něj začíná od reduktivního řezu révy přes celoroční péči až po výběr nejvhodnější doby sklizně hroznů v jejich optimální zralosti. Sběr hroznů probíhá zásadně ručně, aby byla maximální možnost kontroly nad každým sklizeným hroznem. Vždy se snažíme, aby doba mezi sklizní a zpracováním hroznů byla co nejkratší. Hrozny šetrně lisujeme na moderním pneumatickém lisu s uzavřeným bubnem.   

Jak víno vyrábíme

Při výrobě vín používáme ověřené postupy našich předků v kombinaci s moderními metodami výroby vína. Bílá vína stáčíme jen z hrubých kalů a víno si tak zachovává výrazný odrůdový charakter. Pro zakvášení hroznového moštu používáme ušlechtilé vinné kvasinky francouzské firmy Laffort.  Kvašení probíhá v tancích řízeně tzn. že  teplota kvašení je udržována na požadované hodnotě. Oproti tomu,  při výrobě červených vín dochází k naležení drtě a kvašení v otevřených kádích. Zde se několikrát denně provádíme míchání matolinového klobouku. Dochází tak k vyluhování barviva ze slupek a tříslovin ze slupek a zrníček. U červených vín odbouráváme kyselinu jablečnou a získáváme tak plná a extraktivní vína.

Co vám dokážeme nabídnout

Nabízíme široký sortiment kvalitních přívlastkových vín nejrůznějších analytických parametrů.  Zastoupena jsou jak vína suchá,  tak i vína s různým zbytkovým cukrem. Stále větší oblibě se těší také populární frizzante.

 

Dále nabízíme degustace vína se zkušeným vinařem Radimem Lůbalem.